Zo creëert u het perfecte profiel voor nog meer bezoekers: 4 simpele stappen
Maybritt Bos

Wanneer camperaars op zoek zijn naar een geschikte overnachtingsplek, willen ze snel en gemakkelijk de juiste informatie vinden. Een goed ingericht profiel op Campercontact helpt daarbij. Hoe completer en aantrekkelijker uw profiel, hoe groter de kans dat camperaars een goed beeld krijgen van uw locatie en deze overwegen voor hun verblijf.

Een goed profiel werkt als een digitaal visitekaartje: het wekt vertrouwen, maakt een sterke eerste indruk en zorgt ervoor dat reizigers weten wat ze kunnen verwachten. Locaties met actuele informatie, goede foto’s en duidelijke beschrijvingen vallen meer op en kunnen daardoor interessanter zijn voor camperaars.

Hoe beter de informatie en hoe positiever de beoordelingen, hoe groter de kans dat camperaars uw locatie aantrekkelijk vinden. In de beheerdersomgeving van Campercontact kunt u uw gegevens eenvoudig beheren en uw profiel optimaliseren. Volg deze vier stappen om uw locatie zo goed mogelijk te presenteren.

1. Houd uw informatie up-to-date

Een van de belangrijkste aspecten van een goed profiel is actuele, dus juiste informatie. Niets is zo vervelend voor camperaars als aankomen op een locatie en ontdekken dat prijzen zijn veranderd, voorzieningen niet beschikbaar zijn of openingstijden niet kloppen.

Werk deze informatie regelmatig bij:

• Prijzen en seizoensgebonden tarieven – Vermeld de juiste kosten en geef aan of prijzen verschillen per periode.
  • Openingstijden – Zorg dat camperaars weten wanneer ze welkom zijn, vooral in het laag- en hoogseizoen.
  • Voorzieningen – Heeft u recent een nieuwe service toegevoegd, zoals wifi, een sanitaire voorziening of een laadpaal? Werk uw profiel bij!

Door uw profiel regelmatig te updaten in de beheerdersomgeving, voorkomt u onduidelijkheden en laat u een betrouwbare indruk achter bij potentiële bezoekers.

2. Maak uw profiel persoonlijk

Een goed profiel geeft niet alleen praktische informatie, maar ook een gevoel bij uw locatie. Met een persoonlijke introductietekst kunt u camperaars een warm welkom geven en laten zien wat uw locatie uniek maakt. Dit kan als u een zichtbaarheidspakket heeft op Campercontact, een waardevolle toevoeging die uw locatie onderscheidt van uw concurrenten.

Waarom een persoonlijke introductie werkt

Camperaars waarderen het wanneer ze niet zomaar een camperplaats of camping kiezen, maar een locatie met een verhaal. Een persoonlijke touch kan net dat extra duwtje geven om voor uw plek te kiezen. Of u nu een kleine, knusse camperplaats runt of een grote camping beheert, een kort voorstelstukje kan een groot verschil maken. Daarnaast kunt u met een persoonlijk verhaal zorgen dat u de juiste doelgroep aanspreekt.

Wat kunt u vertellen?

• Wie bent u? – Vertel kort over uzelf of uw team. Bent u een ervaren kampeerder, een gepassioneerde ondernemer, runt u deze plek al generaties lang?
  • Wat maakt uw locatie uniek? – Ligt uw camperplaats aan het water, midden in de natuur of op een bijzondere historische locatie? Beschrijf wat uw plek speciaal maakt.
  • Welke ervaring biedt u? – Biedt u extra’s zoals een gezellig terras, een plek om lokale producten te proeven of een bijzonder uitzicht? Laat het camperaars weten!

Een goed voorbeeld:

Welkom bij Camperplaats De Landing in Nistelrode!
Wij zijn Patrick en Ingrid van der Lee-van Dijk en runnen, naast ons pluimveebedrijf, sinds juni 2021 met veel plezier en passie onze ruime, zelfontwikkelde camperplaats. Zelf zijn we ook camperaars en hebben De Landing dan ook zo ingericht zoals wij zelf het liefst camperen: ruim, netjes, heerlijk gras, makkelijk inchecksysteem, ruime loosplaats en sanitair niet noodzakelijk. Heeft u nou zoiets van: "Hé, dat past ook bij mij!" Kijk dan op onze website naar de actuele bezetting en kom gezellig onze kant op! We maken graag een praatje indien u dat wenst en zijn ook makkelijk te bereiken via Whatsapp en/of telefoon. We zien u graag op onze mooie camperplaats in onze prachtige omgeving!

3. Trek bezoekers met aantrekkelijke foto’s en video’s

Camperaars oriënteren zich grotendeels op basis van visuele informatie. Door kwalitatieve foto’s en video’s toe te voegen, krijgen potentiële bezoekers een goed beeld van uw locatie en de voorzieningen. Dit kan met een zichtbaarheidspakket.

Waarom goede beelden belangrijk zijn

• Eerste indruk telt – Camperaars scrollen snel door de beschikbare locaties. Mooie, heldere foto’s zorgen ervoor dat uw profiel opvalt.
  • Meer vertrouwen – Locaties met duidelijke beelden van de omgeving en faciliteiten worden als betrouwbaarder ervaren.
  • Realistisch beeld – Laat camperaars vooraf zien wat ze kunnen verwachten, zodat ze goed geïnformeerd hun keuze maken.

Tips voor sterke foto’s

• Licht en compositie – Maak foto’s bij daglicht (liefst zonlicht) en zorg voor een heldere, uitnodigende uitstraling. Vermijd donkere of onscherpe beelden.
  • Seizoensgebonden sfeer – Voeg foto’s toe van uw locatie in verschillende seizoenen. Zo kunnen camperaars zien hoe uw plek eruitziet in de zomer én (mits u geopend bent) in de winter.
  • Laat de faciliteiten zien – Heeft u ruime staanplaatsen, goed sanitair of een mooi uitzicht? Fotografeer deze aspecten.
  • Voeg sfeerbeelden toe – Een kampvuurtje in de avond, een ontspannen terras of een ontbijtje met versgebakken broodjes: dit helpt camperaars zich in te leven in de ervaring.

Waarom video’s een meerwaarde zijn
Naast foto’s kunt u met een video nóg beter de sfeer van uw locatie overbrengen. Een korte rondleiding door uw terrein of een drone-opname van de omgeving geeft een extra dimensie aan uw profiel. Beeldmateriaal met beweging geeft camperaars het gevoel dat ze al een beetje op uw locatie staan.

4. Verzamel en reageer op beoordelingen

Beoordelingen spelen een grote rol bij de keuze van camperaars. Wanneer reizigers Campercontact gebruiken, kijken ze niet alleen naar de locatie en voorzieningen, maar ook naar de ervaringen van anderen. Positieve reviews wekken vertrouwen en helpen camperaars een beter beeld te krijgen van wat ze kunnen verwachten.

Waarom zijn beoordelingen belangrijk?

• Ze bieden sociale bevestiging – Camperaars vertrouwen vaak op de ervaringen van anderen bij het kiezen van een locatie.
  • Ze geven inzicht in verbeterpunten – Feedback helpt u om uw locatie te optimaliseren en beter aan te sluiten bij de wensen van reizigers.
  • Ze maken uw locatie betrouwbaarder – Een profiel met meerdere (recente) reviews komt betrouwbaarder over dan een profiel zonder beoordelingen.

Hoe stimuleert u camperaars om een review achter te laten?

• Vraag ernaar op een natuurlijke manier – Heeft een gast een fijn verblijf gehad? Vraag dan vriendelijk of ze hun ervaring willen delen op Campercontact.
  • Gebruik een bord of flyer – Een kleine herinnering bij de uitgang met “Deel uw ervaring op Campercontact!” kan helpen.
  • Reageer op bestaande beoordelingen – Dit moedigt anderen aan om ook een review te plaatsen.

Hoe reageert u goed op reviews?

• Laat zien dat u actief bent – Een beheerder die reageert op reviews laat zien dat hij betrokken is en waarde hecht aan de mening van zijn of haar gasten.
  • Bedank positieve reviewers – Een simpele “Bedankt voor uw bezoek en mooie woorden! We hopen u snel weer te zien.” kan al veel doen.
  • Reageer professioneel op kritische feedback – Niet alle reviews zullen positief zijn. Probeer kritisch commentaar te zien als een kans om te verbeteren. Bijvoorbeeld: “Bedankt voor uw feedback! We nemen uw opmerking over de sanitaire voorzieningen mee en kijken hoe we dit kunnen verbeteren.”

Via de beheerdersomgeving kunt u eenvoudig reageren op beoordelingen. Dit laat zien dat u betrokken bent en geeft een professionele indruk.

Laat u van uw beste kant zien

Een compleet en aantrekkelijk profiel op Campercontact kan bijdragen aan meer zichtbaarheid en een betere eerste indruk bij camperaars. Door uw profiel goed in te richten, maakt u het voor reizigers makkelijker om voor uw locatie te kiezen.

1. Houd uw informatie up-to-date 📝 Zorg ervoor dat prijzen, openingstijden en voorzieningen altijd actueel zijn. Zo voorkomt u misverstanden en laat u een betrouwbare indruk achter.
  2. Maak uw profiel persoonlijk (zichtbaarheidspakket vereist) 👋 Voeg een korte introductie toe over uzelf en uw locatie. Een persoonlijk verhaal helpt camperaars om een gevoel bij uw plek te krijgen.
  3. Gebruik aantrekkelijke foto’s en video’s (zichtbaarheidspakket vereist) 📸 Laat zien wat uw locatie te bieden heeft met heldere, kwalitatieve beelden en eventueel een korte video. Dit geeft camperaars een realistisch beeld van hun verblijf.
  4. Verzamel en reageer op beoordelingen ⭐ Moedig gasten aan om een review achter te laten en reageer op feedback. Dit draagt bij aan de betrouwbaarheid van uw profiel.

Wilt u uw profiel nóg aantrekkelijker maken en opvallen bij camperaars? Met een zichtbaarheidspakket kunt u extra functies ontgrendelen, zoals een persoonlijk voorstelverhaal, foto’s en video’s. Dit helpt u om uw locatie beter te presenteren en camperaars sneller te overtuigen om voor u te kiezen.